×
Motor Kurye Nasıl Olunur?

Motor Kurye Nasıl Olunur?


İnternet dünyasının hızlı bir biçimde gelişimine pandemi süreci de eklenince birçok işlem internet üzerinden tamamlanmaya başladı. Birkaç yıldır yemek siparişlerinin büyük bir kısmı internet üzerinden verilirken artık market alışverişleri için de internet üzerinden sipariş verilebiliyor. 
Alişverişin her geçen gün daha fazla internet dünyasına kayması ile birlikte motor kurye olarak görev yapan kişilerin sayısı arttı. Çalışma temposu oldukça yorucu olabilse de maaş getirisinin iyi düzeyde olması sebebiyle motor kurye nasil olunur sorusu herkes tarafından sorulmaya başlandı. 

Motor Kuryenin Görev ve Sorumlulukları


İnsanlar motor kurye nasıl olunur sorusunun yanıtını aramadan önce kendilerinde motor kuryede bulunması gereken özelliklerin varlığını sorgulayabilirler. Kuryelerin sürekli olarak teslimat yapacakları düşünülürse navigasyon uygulamasına hâkim olmaları şarttır. Uygulamalarda sunulan tüm imkanlarin bilinmesi gerekir. 
Günleri trafikte geçecek olan kişilerin trafik kurallarına uyması ve dikkat kaybı olmadan yolculuk yapabilmesi gerekir. Bunun yani sıra insan iletişimlerinin iyi olmasi da şarttır. Teslimatların gerçekleştirildiği anlarda hiç beklenmedik tepkiler alabilecekleri için sakin kalmaları ve müşteri memnuniyetine özen göstermeleri gerekmektedir. 

Motor Kurye Olmak Için Gerekli Şartlar


Kurye olmak için gerekli şartların çok fazla olduğunu söylemek mümkün değil. Motor kurye nasıl olunur sorusunun yanıtında herhangi bir akademik eğitim karşımıza çıkmıyor. Hangi okuldan mezun olursanız olun motor kuryelik yapabilirsiniz. 
Mesleğe giriş için aranan tek özellik motor ehliyetidir. A1 veya A2 ehliyetiniz olmasi şarttır. Ehliyetiniz olmadan bu mesleği yapmanız mümkün olmaz. Ancak 50 cc motorlar için B ehliyeti yeterlidir. 50 cc motor kabul eden firmalarda rahatlıkla B ehliyetiyle çalışabilirsiniz, şuan Trendyol Go 50 cc motoru kabul etmektedir. Kendinize ait bir motorunuz varsa işinizi daha kolay bir şekilde de yapabilirsiniz. Ancak motoru size tahsis eden firmalar da son derece fazladır. 

Motor Kurye Nerelerde Çalışabilir?


Motor kuryelerin çalışma alanları oldukça genişledi. Çalişma alanlarının ilk sirasında gıda sektörü yer alıyor. Restoran ve kafelerde motor kurye ihtiyacı her zaman söz konusu olmakta. Teslimatların kısa sürede yapilabilmesi için işinde basarılı kuryelere ihtiyaç duyuluyor. 
Alisveriş siteleri de artik kuryeler için önemli bir çalışma alani oldu. Market alisverişi için sipariş verilebilen Bana Bi, Hepsiburada, Getir ya da Trendyol gibi firmalar sürekli olarak motor kurye işe alımı gerçekleştiriliyor.