×
Windows Lisansı Alma

Windows Lisansı Alma 


Bilgisayarlarda kullanıma sunulan farklı işletim sistemleri bulunuyor. Birçoğumuzun ilk tercihi Windows işletim sistemi. Yıldan yıla yeni sürümlerini yayınlayan Microsoft Windows bilgisayar kullanıcılarının %90’ında başrolde. 
Araştırmalar bu işletim sistemini kullanan kişilerin çok büyük bir kısmının ürünün lisansın olarak kullandığını göstermekte. Yeni bir bilgisayar satın alan kişiler içerisinde yüklü olan lisanslı işletim sistemini kullanmaya devam ediyor. Ancak format işlemi gerçekleştikten sonra herkes lisanssız ürünlere yönelmekte. 
Evlerindeki kişisel bilgisayarlarında lisanssız ürünler kullanan kişiler büyük sorunlar yaşamamakta. Ancak işletmeler için lisanssız işletim sistemi kullanımı büyük bir risk. Bu yüzden de Windows lisans alma işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekli. 
Lisans alma işlemleri için internet üzerinden resmi site ziyaret edilebilir. Ancak ödeme işlemlerinin dolar kurunda olması ve ödeme araçlarının farklılığı insanların lisans almasını zorlaştırıyor. Bu aşamada çok sayıda lisansı elinde bulunduran ve bunu satışa çıkaran firmalardan lisans satın alınması mümkün. 

Lisanslı Windows Kullanmanın Avantajları Neler?


İşletmeler Windows lisans alma işlemlerini gerçekleştirirlerse bunun avantajını sürekli olarak yaşarlar. İlk olarak kullanılan bazı uygulamalar için lisans şartı bulunur. Bu uygulamaların da kullanıma açılması şirket için büyük bir ayrıcalık oluşturabilir. 
Şirketin hizmet verdiği sektörde özel bir uygulama geliştirilirse bu uygulamanın kullanımı için de lisanslı bir işletim sistemine gerek duyulabilmektedir. Ayrıca lisanslı ürün kullanan kişiler istedikleri şekilde teknik destek almayı başaracaklardır. 

Lisanssız Windows Kullanımında Hangi Cezalar Veriliyor?


İşletmelerin Windows lisans alma işleminin gerçekleştirmeyip lisanssız ürün kullanması suçtur. Kaçak bir kullanım söz konusu olduğundan cezai işlem uygulanması mümkün olur. İşletme sahiplerinin 6 yıla kadar hapsi istenirken 150.000 TL’ye kadar para cezası kesilmesi mümkün olmaktadır. 
İşyerlerinin geçici bir süreyle kapatılması ceza olarak verilebilir. Bundan bağımsız olarak işyeri sahibinin 6 ay ile 3 yıl arasında ticaretten men edilmesi cezası da verilmektedir. Suça ilişkin kararlar yüksek tirajlı gazetelerde yayınlanır ve işletmenin aldığı ceza herkese duyurulur. 
Cezai işlemlere maruz kalmamak ve marka değerini zedelememek adına yıllık kullanım ücretleri çok yüksek olmayan bu lisanslı ürünleri satın almak doğru bir hamle olacaktır. 

Benzer Bloglar